Hvordan får man idéer?

For at din hjerne kan få nye idéer, skal den have noget inspiration. En idé opstår typisk, når hjernen sammensætter kendte elementer på en ny måde. Du skal derfor sørge for at give din hjerne noget inspiration.

Sådan får du en god ide (af AbsoluteVision fra Unsplash)

Jeg var på kursus hos Dan Ravn fra NakedGoat på et tidspunkt. Det var ham, der lærte mig, at idéer ikke bare kommer ud af det blå, og man kan hjælpe sig selv til at få flere idéer ved at bruge en struktureret proces.

En god metode er at afsætte 3 x 20 minutter pr. dag til at søge inspiration til det emne, du arbejder med. På den måde fodrer du din hjerne med inspiration, så den kan arbejde videre i underbevidstheden. Og pludselig dukker den gode idé om en morgen i bruseren.

Hvor finder man inspiration?

Pinterest

Et af mine favoritsteder at finde inspiration til design af skærmbilleder er Pinterest. Jeg åbner Pinterest, og i søgefeltet skriver jeg på engelsk “UI design [mit emne]”. Når jeg så klikker på et opslag, der ser interessant ud, viser Pinterest mig flere opslag, der ligner. Sådan kan jeg fortsætte med at hoppe fra opslag til opslag.

Nyhedsbrev

Det kan være svært at tage sig tid til at få ny viden, når hverdagen ruller. Jeg abonnerer på et nyhedsbrev fra uxdesignweekly, som hver mandag sender mig en liste af udvalgte emner indenfor UX. Hver uge er der cirka fem artikler om emner indenfor UX og design, og tre forslag til nye værktøjer. Jeg har besluttet mig for, at jeg skal læse mindst to af artiklerne hver uge. På den måde får jeg et lille skud ny viden hver uge.

Andre produkter

At undersøge hvordan andre har løst en lignende problemstilling, kan være god inspiration. Du kan f.eks. bruge websiden https://mobbin.design/, som viser detaljer fra forskellige eksisterende apps. Der er gode filtreringsmuligheder, så du kan filtrere på bestemte behov, hvis du er i gang med at designe en login-side, osv.

Det er også altid godt at undersøge lignende koncepter i andre, måske konkurrende produkter.

Der er cookies i værktøjskassen, så jeg kan se, hvilke indlæg der bliver læst mest. Når du klikker videre, tæller jeg også dine klik med, men jeg kan ikke se, hvem du er.